Jesienny bowl z komosa ryżową

Składniki

Komosa ryżowa Service+ (Quinoa)

1500 g

Brukselka

600 g

Tymianek

3 gałązki

Oliwa z oliwek

100 ml

Chili

wg uznania

Sól, pieprz

do smaku

Nasiona dyni

120 g

Orzechy włoskie

120 g

Sałata Radicchio

400 g

Ser mozzarella

400 g

SOS

(wg poniższych składników)

Nasiona musztardy

100 g

Syrop klonowy

100 ml

Ocet balsamiczny

120 ml

Bulion warzywny

120 ml

Sól

do smaku

Pieprz

do smaku

Oliwa smakowa

10 ml

Liczba porcji

10 porcji

Czas przygotowania

40 minut

Składniki

Komosa ryżowa Service+ (Quinoa)

1500 g

Brukselka

600 g

Tymianek

3 gałązki

Oliwa z oliwek

100 ml

Chili

wg uznania

Sól, pieprz

do smaku

Nasiona dyni

120 g

Orzechy włoskie

120 g

Sałata Radicchio

400 g

Ser mozzarella

400 g

SOS

(wg poniższych składników)

Nasiona musztardy

100 g

Syrop klonowy

100 ml

Ocet balsamiczny

120 ml

Bulion warzywny

120 ml

Sól

do smaku

Pieprz

do smaku

Oliwa smakowa

10 ml

Sposób przygotowania:

Brukselkę przygotować według sposobu podanego na opakowaniu, a następnie podsmażyć na patelni. Odstawić do ostygnięcia.
Komosę Ryżową pozostawić do rozmrożenia. Po rozmrożeniu wymieszać z tymiankiem, oliwą z oliwek i przyprawami.
Pestki dyni i orzechy włoskie prażyć na patelni bez dodatku tłuszczu do momentu zarumienienia się.
Sałatę umyć i pokroić w paski, wymieszać z poszarpaną mozzarellą.
W osobnej miseczce wymieszać razem wszystkie składniki na sos.

Sposób podania:

W naczyniu typu bowl ułożyć wszystkie przygotowane składniki. Posypać pestkami dyni i orzechami oraz polać sosem.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Komosa ryżowa Service (Quinoa)

Brukselka Minute®

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację