Jesienny bowl z komosa ryżową

Składniki

Komosa ryżowa Service+ (Quinoa)

1500 g

Brukselka

600 g

Tymianek

3 gałązki

Oliwa z oliwek

100 ml

Chili

wg uznania

Sól, pieprz

do smaku

Nasiona dyni

120 g

Orzechy włoskie

120 g

Sałata Radicchio

400 g

Ser mozzarella

400 g

SOS

(wg poniższych składników)

Nasiona musztardy

100 g

Syrop klonowy

100 ml

Ocet balsamiczny

120 ml

Bulion warzywny

120 ml

Sól

do smaku

Pieprz

do smaku

Oliwa smakowa

10 ml

Liczba porcji

3 porcje

Czas przygotowania

40 minut

Składniki

Komosa ryżowa Service+ (Quinoa)

1500 g

Brukselka

600 g

Tymianek

3 gałązki

Oliwa z oliwek

100 ml

Chili

wg uznania

Sól, pieprz

do smaku

Nasiona dyni

120 g

Orzechy włoskie

120 g

Sałata Radicchio

400 g

Ser mozzarella

400 g

SOS

(wg poniższych składników)

Nasiona musztardy

100 g

Syrop klonowy

100 ml

Ocet balsamiczny

120 ml

Bulion warzywny

120 ml

Sól

do smaku

Pieprz

do smaku

Oliwa smakowa

10 ml

Sposób przygotowania:

Brukselkę przygotować wg sposobu przygotowania podanego na opakowaniu, a następnie podsmażyć na patelni. Odstawić do ostygnięcia.

Komosę ryżową zostawić do rozmrożenia. Po rozmrożeniu wymieszać z tymiankiem, oliwą z oliwek i przyprawami.

Nasiona dyni i orzechy włoskie uprażyć na patelni bez dodatku tłuszczu do momentu zarumienienia się. Sałatę umyć i pokroić w paski, wymieszać z poszarpaną mozzarellą.

W osobnej miseczce wymieszać razem wszystkie składniki na sos.

Sposób podania:

W pojemniku typu bowl ułożyć wszystkie przygotowane składniki. Na wierzch posypać nasiona dyni i orzechy i całość polać sosem.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Komosa ryżowa Service+ (Quinoa)

Brukselka Minute®

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację