
Jesienny bowl z komosa ryżową
Liczba porcji
3 porcje
Czas przygotowania
40 minut
Składniki
Komosa ryżowa Service+ (Quinoa)
1500 g
Brukselka
600 g
Tymianek
3 gałązki
Oliwa z oliwek
100 ml
Chili
wg uznania
Sól, pieprz
do smaku
Nasiona dyni
120 g
Orzechy włoskie
120 g
Sałata Radicchio
400 g
Ser mozzarella
400 g
SOS
(wg poniższych składników)
Nasiona musztardy
100 g
Syrop klonowy
100 ml
Ocet balsamiczny
120 ml
Bulion warzywny
120 ml
Sól
do smaku
Pieprz
do smaku
Oliwa smakowa
10 ml
Sposób przygotowania:
Brukselkę przygotować wg sposobu przygotowania podanego na opakowaniu, a następnie podsmażyć na patelni. Odstawić do ostygnięcia.
Komosę ryżową zostawić do rozmrożenia. Po rozmrożeniu wymieszać z tymiankiem, oliwą z oliwek i przyprawami.
Nasiona dyni i orzechy włoskie uprażyć na patelni bez dodatku tłuszczu do momentu zarumienienia się. Sałatę umyć i pokroić w paski, wymieszać z poszarpaną mozzarellą.
W osobnej miseczce wymieszać razem wszystkie składniki na sos.
Sposób podania:
W pojemniku typu bowl ułożyć wszystkie przygotowane składniki. Na wierzch posypać nasiona dyni i orzechy i całość polać sosem.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
PODOBNE RECEPTURY:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację