Miniciasto z komosą ryżową z gruszką i kiwi

Składniki

Komosa ryżowa Service+ (Quinoa)

500 g

Jajka

3 szt.

Cukier granulowany

100 g

Kwiat pomarańczy

do smaku

Skórka pomarańczy

do smaku

Orzechy laskowe

do dekoracji

Mleko

250 ml

Syrop smakowy

300 ml

Gruszka

50 g

Kiwi

50 g

Liczba porcji

1 porcja

Czas przygotowania

60 minut

Składniki

Komosa ryżowa Service+ (Quinoa)

500 g

Jajka

3 szt.

Cukier granulowany

100 g

Kwiat pomarańczy

do smaku

Skórka pomarańczy

do smaku

Orzechy laskowe

do dekoracji

Mleko

250 ml

Syrop smakowy

300 ml

Gruszka

50 g

Kiwi

50 g

Sposób przygotowania:

Jajka ugotować z cukrem. Dodać mleko, kwiat i skórkę pomarańczy. Dodać Komosę Ryżową. Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego oblanego niewielką ilością tłuszczu i piec w temperaturze 180°C przez 45 minut. Na 10 minut przed końcem dodać orzechy. Po upieczeniu polać syropem smakowym.

Sposób podania:

Ułożyć na talerzu i udekorować świeżymi gruszkami i kiwi.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Komosa ryżowa Service (Quinoa)

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację