Miniciasto z komosą ryżową z gruszką i kiwi
Liczba porcji
1 porcja
Czas przygotowania
60 minut
Składniki
Komosa ryżowa Service+ (Quinoa)
500 g
Jajka
3 szt.
Cukier granulowany
100 g
Kwiat pomarańczy
do smaku
Skórka pomarańczy
do smaku
Orzechy laskowe
do dekoracji
Mleko
250 ml
Syrop smakowy
300 ml
Gruszka
50 g
Kiwi
50 g
Sposób przygotowania:
Jajka ugotować z cukrem. Dodać mleko, kwiat i skórkę pomarańczy. Dodać Komosę Ryżową. Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego oblanego niewielką ilością tłuszczu i piec w temperaturze 180°C przez 45 minut. Na 10 minut przed końcem dodać orzechy. Po upieczeniu polać syropem smakowym.
Sposób podania:
Ułożyć na talerzu i udekorować świeżymi gruszkami i kiwi.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
PODOBNE RECEPTURY:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację