Miska z komosą ryżową z warzywami
Liczba porcji
10 porcji
Czas przygotowania
30 minut
Składniki
Komosa ryżowa Service+ (Quinoa)
1700 g
Groszek konserwowy bardzo drobny
500 g
Kalafior Gama XXL
300 g
Brokuły Minute®
300 g
Pietruszka
1 pęczek
Cytryna
2 szt.
Chili świeże
2 szt.
Sól, pieprz
do smaku
Oliwa z oliwek
wg uznania
Sposób przygotowania:
Komosę Ryżową rozmrozić i podgrzać do temperatury 90°C. Groszek odcedzić, a kalafior i brokuły przygotować według sposobu podanego na opakowaniu, a następnie pokroić różyczki na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki wymieszać.
Pietruszkę i chili posiekać bardzo drobno. Skórkę z cytryn zetrzeć, a sok wycisnąć. Połączyć składniki i dolać oliwę z oliwek. Doprawić solą i pieprzem. Zaparzać przez parę minut. Doprawić Komosę Ryżową całością sosu i dobrze wymieszać.
Sposób podania:
Danie podawać w miseczkach, dekorując pozostałością różyczek z warzyw.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
PODOBNE RECEPTURY:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację