Miska z komosą ryżową z warzywami

Składniki

Komosa ryżowa Service+ (Quinoa)

1700 g

Groszek konserwowy bardzo drobny

500 g

Kalafior Gama XXL

300 g

Brokuły Minute®

300 g

Pietruszka

1 pęczek

Cytryna

2 szt.

Chili świeże

2 szt.

Sól, pieprz

do smaku

Oliwa z oliwek

wg uznania

Liczba porcji

10 porcji

Czas przygotowania

30 minut

Składniki

Komosa ryżowa Service+ (Quinoa)

1700 g

Groszek konserwowy bardzo drobny

500 g

Kalafior Gama XXL

300 g

Brokuły Minute®

300 g

Pietruszka

1 pęczek

Cytryna

2 szt.

Chili świeże

2 szt.

Sól, pieprz

do smaku

Oliwa z oliwek

wg uznania

Sposób przygotowania:

Komosę Ryżową rozmrozić i podgrzać do temperatury 90°C. Groszek odcedzić, a kalafior i brokuły przygotować według sposobu podanego na opakowaniu, a następnie pokroić różyczki na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki wymieszać.

Pietruszkę i chili posiekać bardzo drobno. Skórkę z cytryn zetrzeć, a sok wycisnąć. Połączyć składniki i dolać oliwę z oliwek. Doprawić solą i pieprzem. Zaparzać przez parę minut. Doprawić Komosę Ryżową całością sosu i dobrze wymieszać.

Sposób podania:

Danie podawać w miseczkach, dekorując pozostałością różyczek z warzyw.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Komosa ryżowa Service (Quinoa)

Brokuły MINUTE®

Groszek konserwowy bardzo drobny

Kalafior Gama XXL

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację