Risotto bulgur ze szparagami, czerwonym tuńczykiem, pistacjami i sosem cytrynowo-pietruszkowym

Składniki

Kasza bulgur

600 g

Szparagi zielone

200 g

Tuńczyk błękitnopłetwy

250 g

Pistacje siekane

50 g

Pietruszka

50 g

Cytryna

3 szt.

Cukier granulowany

20 g

Woda

20 ml

Sól, pieprz

do smaku

Oliwa z oliwek

do smaku

Bulion warzywny

do smaku

Liczba porcji

2 porcje

Czas przygotowania

30 minut

Składniki

Kasza bulgur

600 g

Szparagi zielone

200 g

Tuńczyk błękitnopłetwy

250 g

Pistacje siekane

50 g

Pietruszka

50 g

Cytryna

3 szt.

Cukier granulowany

20 g

Woda

20 ml

Sól, pieprz

do smaku

Oliwa z oliwek

do smaku

Bulion warzywny

do smaku

Sposób przygotowania:

Kaszę Bulgur podsmażyć na patelni i powoli dodawać bulion – tak, by uzyskać konsystencję risotto.
Szparagi oddzielnie podsmażyć na patelni z odrobiną oliwy, posiekanej pietruszki oraz solą i pieprzem.

Tuńczyka pokroić w kostkę i zamarynować w oliwie i posiekanych pistacjach. W międzyczasie obrać cytrynę, a skórkę podsmażać przez 10 minut na patelni z wodą i cukrem.

Sposób podania:

Danie podawać w stylu risotto ze szparagami, zamarynowanym tuńczykiem i kandyzowaną cytryną.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Kasza bulgur Service

Szparagi Zielone

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację