Risotto bulgur ze szparagami, czerwonym tuńczykiem, pistacjami i sosem cytrynowo-pietruszkowym
Liczba porcji
2 porcje
Czas przygotowania
30 minut
Składniki
Kasza bulgur
600 g
Szparagi zielone
200 g
Tuńczyk błękitnopłetwy
250 g
Pistacje siekane
50 g
Pietruszka
50 g
Cytryna
3 szt.
Cukier granulowany
20 g
Woda
20 ml
Sól, pieprz
do smaku
Oliwa z oliwek
do smaku
Bulion warzywny
do smaku
Sposób przygotowania:
Kaszę Bulgur podsmażyć na patelni i powoli dodawać bulion – tak, by uzyskać konsystencję risotto.
Szparagi oddzielnie podsmażyć na patelni z odrobiną oliwy, posiekanej pietruszki oraz solą i pieprzem.
Tuńczyka pokroić w kostkę i zamarynować w oliwie i posiekanych pistacjach. W międzyczasie obrać cytrynę, a skórkę podsmażać przez 10 minut na patelni z wodą i cukrem.
Sposób podania:
Danie podawać w stylu risotto ze szparagami, zamarynowanym tuńczykiem i kandyzowaną cytryną.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
PODOBNE RECEPTURY:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację