Bób Bardzo Drobny MINUTE®
GAMA
Masa netto
1000 g
Liczba porcji w opakowaniu
7
Masa netto po odsączeniu zalewy
–
data przydatności
24 miesiące
opakowanie zbiorcze
6 szt.
Charakterystyka produktu
Drobne, młode ziarna wyróżniają się znacznie na tle konkurencji. Bób nie jest gorzki, a jego skórka jest bardzo miękka i delikatna. Tradycyjne gotowanie powoduje utratę ok. 40 procent witamin i minerałów. Nasz Bób jest już ugotowany na parze i może być jedzony ze skórką. Nie spożywać bezpośrednio po rozmrożeniu – przed użyciem podgrzewać przez 2 minuty do uzyskania temp. 70°C wewnątrz produktu.
Składniki
Bób
Alergeny
Może zawierać: seler.
Sposób przygotowania
PIEC KONWEKCYNY: piec w temp. 180°C przez 15 minut dla 2,5kg mrożonego produktu w GN.
W nieogrzanym piekarniku konwekcyjnym: piec w temp. 120°C przez 45 minut dla 2,5 kg zamrożonego produktu w odsłoniętym GN.
KUCHENKA MIKROFALOWA: 6 minut dla 500g mrożonego produktu na przykrytym talerzu.
PIEC PAROWY: piec w temp. 100°C przez 6 minut dla 2,5kg mrożonego produktu w GN.
PATELNIA : smażyć 6 minut na 500g mrożonego produktu ciągle mieszając.
Obowiązkiem każdego użytkownika jest ścisłe przestrzeganie sposobu przygotowania w celu zagwarantowania jakości produktu.
Zastosowanie
Ma mnóstwo zastosowań – zupy, sałatki, pasty, dodatek do dań głównych z masłem i z cebulką lub koperkiem.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna
84 kcal / 353 kj
Tłuszcz
0,4 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,1 g
Węglowodany
9,4 g
W tym cukry
1,0 g
Błonnik spożywczy
7,0 g
Białka
7,2 g
Sól
0,01 g
Kwas foliowy
44,8 – 22% µg
Miejsce przetworzenia
Francja
Przechowywanie przed otwarciem
W mroźni lub zamrażalniku (-18°C): kilka miesięcy przestrzegając DLUO podanej na opakowaniu.
Nie zamrażać ponownie produktu rozmrożonego.
Przechowywanie po otwarciu
W chłodni lub lodówce (od 0 do +3°C): 24h.
Dieta i wykluczenia
Produkt odpowiedni dla: wegan, wegetarian, fleksitarian, osób na diecie bezglutenowej.
Kod ean sztuka
kod ean karton
3083680624442
3083680911658
CHCESZ ZAMÓWIĆ PRODUKTY BONDUELLE?
Skontaktuj się z nami