Buddha Bowl ma wynos z groszkiem i szparagami
Liczba porcji
1 porcja
Czas przygotowania
20 minut + marynowanie 1 noc
Składniki
Kasza jęczmienna gotowana
50 g
Groszek zielony Minute®
50 g
Szparagi zielone
50 g
Zielona soczewica
50 g
Marchewka tarta pakowana próżniowo
50 g
Cukinia
50 g
Ananas
50 g
Roszponka
100 g
Tofu
50 g
Sos sojowy
50 ml
Czosnek
szczypta
Chili
szczypta
Imbir
szczypta
Sezam
wg uznania
Wasabi
wg uznania
Cebula dymka
wg uznania
Wiórki kokosowe
wg uznania
Groszek zielony
Marchewka
Sposób przygotowania:
Groszek i szparagi przygotować wg sposobu podanego na opakowaniu i pozostawić do ostygnięcia.
Tofu pokroić na plasterki i zamarynować w sosie sojowym z dodatkiem czosnku, chili i imbiru. Pozostawić na noc. Następnie upiec w piecu przez 15 minut w temp. 180°C. Pozostawić do ostygnięcia.
Ananas i cukinię pokroić w kawałki i usmażyć na patelni aż do momentu zarumienienia. Pozostawić do ostygnięcia.
Sposób podania:
W misce ułożyć po kolei ugotowany jęczmień, groszek, szparagi, cukinię i ananas. Na wierzch ułożyć tofu i roszponkę. Dodać wg uznania sezam, wasabi, cebulę dymkę i wiórki kokosowe.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
PODOBNE RECEPTURY:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację