Kasza bulgur w kremowym paprykowym sosie z perłami z oliwy z oliwek
Liczba porcji
1 porcja
Czas przygotowania
30 minut
Składniki
Grillowany duet czerwonej i żółtej papryki Service+
100 g
Kasza bulgur
400 g
Paprykowe Trio
180 g
Bulion warzywny
150 ml
Grejpfrut
1 szt.
Rozmaryn świeży
1 gałązka
Szałwia świeża
5 liści
Perły z oliwy chili
50 g
Trybula
12 kępek
Olej
do smażenia
Sól, pieprz
do smaku
Sposób przygotowania:
Krem z grillowanej papryki: Grillowaną paprykę rozmrozić i przygotować według sposobu podanego na opakowaniu, ostudzić. Ostrożnie usunąć skórkę. Bulion zagotować i dodać paprykę. Zmiksować blenderem na gładką masę. Doprawić solą.
Trio podsmażonych papryczek: Paprykowe Trio podsmażać na patelni przez 7 minut z odrobiną oleju. Doprawić szałwią i rozmarynem. Dodać wcześniej przygotowany krem z papryki i podsmażać przez 5 minut na dużym ogniu. Wyłączyć ogień i usunąć szałwię oraz rozmaryn, doprawić solą i pieprzem.
Kaszę Bulgur przygotować według sposobu podanego na opakowaniu i połączyć z kremem z grillowanej papryki, doprawić do smaku pieprzem.
Grejpfruta wyfiletować i pokroić w drobną kostkę.
Sposób podania:
Danie podawać na ciepło. Kaszę w kremie rozłożyć na talerzu i udekorować grejpfrutem, perłami z oliwy z chili i trybulą.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
PODOBNE RECEPTURY:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację