KOMOSA RYŻOWA Z KUKURYDZĄ
Liczba porcji
1 porcja
Czas przygotowania
30 minut
Składniki
Komosa ryżowa Service+ (Quinoa)
240 g
Kukurydza złocista pakowana próżniowo
40 g
Mix sałat
150 g
Olej konopny
40 ml
Krem
Kukurydza w kolbach
300 g
Bulion warzywny
200 ml
Sól
do smaku
Sałatka
Czerwona kapusta z jabłkiem
300 g
Ocet malinowy
20 ml
Nasiona gorczycy
15 g
Sposób przygotowania:
Komosę Ryżową przygotuj na ciepło według sposobu podanego na opakowaniu.
Krem: Kolbę zgrillować, a następnie obrać z ziaren i wymieszać z bulionem warzywnym w thermomiksie do uzyskania kremowej konsystencji. Doprawić solą.
Sałatka: Czerwoną kapustę przygotować według sposobu podanego na opakowaniu. Dodać ocet i nasiona gorczycy, dobrze wymieszać.
Na patelni wymieszać Komosę Ryżową wraz z kremem i olejem konopnym. Kukurydzę z puszki uprażyć i posolić.
Sposób podania:
Ułożyć Komosę Ryżową na środku talerza, posypując ją soloną, prażoną kukurydzą. Danie otoczyć ciepłą sałatką. Udekorować miksem sałat.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
PODOBNE RECEPTURY:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację