KOMOSA RYŻOWA Z KUKURYDZĄ

Składniki

Komosa ryżowa Service+ (Quinoa)

240 g

Kukurydza złocista pakowana próżniowo

40 g

Mix sałat

150 g

Olej konopny

40 ml

Krem

Kukurydza w kolbach

300 g

Bulion warzywny

200 ml

Sól

do smaku

Sałatka

Czerwona kapusta z jabłkiem

300 g

Ocet malinowy

20 ml

Nasiona gorczycy

15 g

Liczba porcji

1 porcja

Czas przygotowania

30 minut

Składniki

Komosa ryżowa Service+ (Quinoa)

240 g

Kukurydza złocista pakowana próżniowo

40 g

Mix sałat

150 g

Olej konopny

40 ml

Krem

Kukurydza w kolbach

300 g

Bulion warzywny

200 ml

Sól

do smaku

Sałatka

Czerwona kapusta z jabłkiem

300 g

Ocet malinowy

20 ml

Nasiona gorczycy

15 g

Sposób przygotowania:

Komosę Ryżową przygotuj na ciepło według sposobu podanego na opakowaniu. 

Krem: Kolbę zgrillować, a następnie obrać z ziaren i wymieszać z bulionem warzywnym w thermomiksie do uzyskania kremowej konsystencji. Doprawić solą.

Sałatka: Czerwoną kapustę przygotować według sposobu podanego na opakowaniu. Dodać ocet i nasiona gorczycy, dobrze wymieszać.

Na patelni wymieszać Komosę Ryżową wraz z kremem i olejem konopnym. Kukurydzę z puszki uprażyć i posolić.

Sposób podania:

Ułożyć Komosę Ryżową na środku talerza, posypując ją soloną, prażoną kukurydzą. Danie otoczyć ciepłą sałatką. Udekorować miksem sałat.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Komosa ryżowa Service (Quinoa)

Kukurydza złocista pakowana próżniowo

Kukurydza w kolbach

Czerwona kapusta z jabłkiem

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację