Risottata z komosy ryżowej z awokado

Składniki

Komosa ryżowa Service+ (Quinoa)

500 g

Soczewica zielona Service+

120 g

Awokado

250 g

Migdały

120 g

Jogurt migdałowy

120 ml

Bulion warzywny

50 ml

Oliwa z oliwek

do smaku

Sól, pieprz

do smaku

Orzechy włoskie

do dekoracji

Liczba porcji

1 porcja

Czas przygotowania

30 minut

Składniki

Komosa ryżowa Service+ (Quinoa)

500 g

Soczewica zielona Service+

120 g

Awokado

250 g

Migdały

120 g

Jogurt migdałowy

120 ml

Bulion warzywny

50 ml

Oliwa z oliwek

do smaku

Sól, pieprz

do smaku

Orzechy włoskie

do dekoracji

Sposób przygotowania:

Komosę Ryżową i soczewicę pozostawić do rozmrożenia, następnie wymieszać z oliwą i doprawić solą i pieprzem.
Awokado obrać i pokroić w kostkę. Migdały zmiażdżyć.
Komosę Ryżową i soczewicę wrzucić do garnka i zalewać bulionem do konsystencji przypominającej risotto. Na koniec dodać awokado.

Sposób podania:

Danie podawać w misce z dodatkiem jogurtu, całość posypać orzechami.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Komosa ryżowa Service (Quinoa)

Soczewica zielona Service

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację