Risottata z komosy ryżowej z awokado
Liczba porcji
1 porcja
Czas przygotowania
30 minut
Składniki
Komosa ryżowa Service+ (Quinoa)
500 g
Soczewica zielona Service+
120 g
Awokado
250 g
Migdały
120 g
Jogurt migdałowy
120 ml
Bulion warzywny
50 ml
Oliwa z oliwek
do smaku
Sól, pieprz
do smaku
Orzechy włoskie
do dekoracji
Sposób przygotowania:
Komosę Ryżową i soczewicę pozostawić do rozmrożenia, następnie wymieszać z oliwą i doprawić solą i pieprzem.
Awokado obrać i pokroić w kostkę. Migdały zmiażdżyć.
Komosę Ryżową i soczewicę wrzucić do garnka i zalewać bulionem do konsystencji przypominającej risotto. Na koniec dodać awokado.
Sposób podania:
Danie podawać w misce z dodatkiem jogurtu, całość posypać orzechami.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
PODOBNE RECEPTURY:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację