Sałatka z komosy ryżowej i kaszy bulgur z podsmażonymi bakłażanami, suszonymi pomidorami, kaparami, czarnymi oliwkami i anchois

Składniki

Komosa ryżowa Service+ (Quinoa)

500 g

Kasza bulgur

500 g

Bakłażany grillowane Service+

300 g

Czarne oliwki

60 g

Suszone pomidory

60 g

Anchois

30 g

Sól, pieprz

do smaku

Olej

do smażenia

Liczba porcji

1 porcja

Czas przygotowania

40 minut

Składniki

Komosa ryżowa Service+ (Quinoa)

500 g

Kasza bulgur

500 g

Bakłażany grillowane Service+

300 g

Czarne oliwki

60 g

Suszone pomidory

60 g

Anchois

30 g

Sól, pieprz

do smaku

Olej

do smażenia

Sposób przygotowania:

Komosę Ryżową i Kaszę Bulgur przygotować według sposobu podanego na opakowaniu. Bakłażana pokroić na kawałki i podsmażyć na patelni, doprawić solą i pieprzem. Oliwki i suszone pomidory pokroić w paski julienne.

Sposób podania:

Zmieszaną Komosę Ryżową i Kaszę Bulgur podawać z podsmażonymi bakłażanami, suszonymi pomidorami, oliwkami i anchois.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Kasza bulgur Service

Komosa ryżowa Service (Quinoa)

Bakłażany grillowane Service+

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację