Spaghetti z anchois i jarmużem
Liczba porcji
4
Czas przygotowania
60 minut
Składniki
Jarmuż tysiąc liści
200 g
Filety anchois
300 g
Makaron spaghetti
400 g
Pietruszka
do smaku
Czosnek
3 ząbki
Pomidor koktajlowy
200 g
Parmezan tarty
70 g
Świeża bazylia
2 gałązki
Bułka tarta
100 g
Ocet winny
100 ml
Woda
100 ml
Sól
do smaku
Pieprz
do smaku
Sposób przygotowania:
200 g anchois włożyć do miseczki i zalać octem winnym, włożyć do lodówki na godzinę. Po godzinie odcedzić i doprawić do smaku solą, pieprzem i posiekaną pietruszką.
Pomidory pokroić, doprawić 1 ząbkiem czosnku, bazylią, 50 g tartego parmezanu, oliwą, solą, pieprzem i piec w piekarniku w temperaturze 180°C przez 10 minut.
Na patelni podsmażyć posiekany czosnek z pozostałymi pokrojonymi filetami anchois. Dodać jarmuż i przygotowane już pomidory, smażyć przez minimum 2 minuty do uzyskania temperatury 70°C wewnątrz produktu.
Sposób podania:
Ugotować makaron na spaghetti. Makaron wymieszać z przygotowanymi warzywami. Zgrillować chleb z dodatkiem oliwy, czosnku, siekanymi anchois i tartym parmezanem. Podawać z marynowanymi anchois i grillowanym chlebem.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
PODOBNE RECEPTURY:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację