Zapiekanka z cukinii z marchewką
Liczba porcji
4
Czas przygotowania
35 minut
Składniki
Duet Marchwi w Plastrach MINUTE®
400 g
Duet Żółtej i Zielonej Cukinii MINUTE®
400 g
Makaron tagliatelle
300 g
Śmietana 30%
250 ml
Ser tarty mozzarella lub cheddar
150 g
Żółtka
3 szt.
Czosnek
1-2 ząbki
Masło
40 g
Sól, pieprz
do smaku
Sposób przygotowania:
Ugotowany makaron połączyć z cukinią i marchewką oraz częścią tartego sera. Żółtka i śmietankę dokładnie zmiksować doprawiając do smaku. Żaroodporne naczynia wysmarować masłem. Rozmrożone warzywa ułożyć na dnie naczynia, posypać solą, pieprzem i czosnkiem. Następnie ułożyć wymieszany makaron z warzywami. Posypać resztą sera. Całość zalać zmiksowanymi żółtkami ze śmietaną.
Sposób podania:
Piec w temperaturze 180ºC 10-15 minut. Podawać na gorąco.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
PODOBNE RECEPTURY:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację