Zupa gulaszowa z wieprzowiną

Składniki

Leczo pieczarkowe

780 g

Mięso wieprzowe

500 g

Śmietana 18%

18 ml

Olej słonecznikowy

do smażenia

Papryka w paskach podsmażana

200 g

Papryka chili

o smaku

Kostka rosołowa

2 szt.

Sól

do smaku

Pieprz

do smaku

Liczba porcji

4

Czas przygotowania

35 minut

Składniki

Leczo pieczarkowe

780 g

Mięso wieprzowe

500 g

Śmietana 18%

18 ml

Olej słonecznikowy

do smażenia

Papryka w paskach podsmażana

200 g

Papryka chili

o smaku

Kostka rosołowa

2 szt.

Sól

do smaku

Pieprz

do smaku

Sposób przygotowania:

Wieprzowinę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na patelni. Usmażone mięso przełożyć do garnka, zalać niewielką ilością wody i dodać kostkę rosołową. Następnie dusić mięso pod przykryciem przez około 30 min. do czasu, gdy będzie miękkie. Dodać leczo, paprykę w paskach podsmażoną, doprawić przyprawami i doprowadzić do wrzenia. 

Sposób podania:

Tak przygotowaną zupę podawać z łyżką kwaśnej śmietany.

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację