Zupa gulaszowa z wieprzowiną
Liczba porcji
4
Czas przygotowania
35 minut
Składniki
Leczo pieczarkowe
780 g
Mięso wieprzowe
500 g
Śmietana 18%
18 ml
Olej słonecznikowy
do smażenia
Papryka w paskach podsmażana
200 g
Papryka chili
o smaku
Kostka rosołowa
2 szt.
Sól
do smaku
Pieprz
do smaku
Sposób przygotowania:
Wieprzowinę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na patelni. Usmażone mięso przełożyć do garnka, zalać niewielką ilością wody i dodać kostkę rosołową. Następnie dusić mięso pod przykryciem przez około 30 min. do czasu, gdy będzie miękkie. Dodać leczo, paprykę w paskach podsmażoną, doprawić przyprawami i doprowadzić do wrzenia.
Sposób podania:
Tak przygotowaną zupę podawać z łyżką kwaśnej śmietany.
PODOBNE RECEPTURY:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację