
MIX KASZ Z GRILLOWANYM HALLOUMI
Liczba porcji
5 porcji
Czas przygotowania
30 minut
Składniki
Kasza bulgur
400 g
Soczewica zielona Service+
100 g
Miód
40 ml
Cebula czerwona
50 g
Pestki granatu
50 g
Mięta
10 listków
Kumin
1 g
Natka pietruszki
1 pęczek
Ogórek zielony
80 g
Ogórek kiszony
80 g
Sok (melasa) z granatu
10 ml
Ser halloumi
250 g
Pomidorki koktajlowe
200 g
Olej rzepakowy
50 ml
Sól
2 g
Sposób przygotowania:
Kaszę Bulgur i Soczewicę Zieloną przygotować według sposobu podanego na opakowaniu.
Pokroić ser halloumi i grillować plastry na patelni ok. 2 minuty na każdą stronę.
Przygotować sos z miodu, melasy i oleju, doprawić solą.
Czerwoną cebulę i ogórki pokroić w drobną kostkę. Pomidorki koktajlowe pokroić na ćwiartki.
Posiekać natkę pietruszki i miętę.
Połączyć ze sobą kaszę, czerwoną cebulę, ogórki, pomidorki koktajlowe, pestki granatu oraz natkę pietruszki. Dodać sos, kumin i dokładnie wymieszać.
Sposób podania:
Połączone składniki wyłożyć na talerz i posypać dodatkowo miętą i granatem. Na wierzch położyć grillowane plastry sera halloumi.
Autorem receptury jest Szef Kuchni Maciej Woźniak.
Szef Kuchni Maciej Woźniak
Dzięki kuchni roślinnej, moja restauracja jest teraz bardziej dostępna i zdrowsza!
Poznaj
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
PODOBNE RECEPTURY:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację