Pizza z grillowanymi warzywami
Liczba porcji
10
Czas przygotowania
15 minut
Składniki
Pieczywo typu flatbread
10 szt.
Sos Arrabiata
40 łyżeczek
Bakłażany grillowane Service+
30 szt.
Cukinia grillowana Service+
30 szt.
Grillowany duet czerwonej i żółtej papryki Service+
20 szt.
Chorizo
60 plasterków
Świeża bazylia
60 listków
Roszponka
do dekoracji
Oliwa
do smaku
Sposób przygotowania:
Pokroić chleb typu flatbread na połówki i posmarować sosem. Na jednej połówce ułożyć połowę grillowanego bakłażana i grillowanej cukinii oraz cały plaster żółtej papryki. Chorizo zwinąć i rozłożyć na pizzy. Posypać startym serem manchego. Na drugiej połówce ułożyć te same składniki, zastępując tylko żółtą paprykę czerwoną. Przygotowaną pizzę ze składnikami wstawić do pieca na 200°C na 5 minut.
Sposób podania:
Gotową pizzę udekorować plastrami cebuli, bazylią i roszponką. Całość skropić oliwą z oliwek.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
PODOBNE RECEPTURY:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację