Yummy Vegeburger Falafel z warzywami w tempurze i sosem curry
Liczba porcji
1 porcja
Czas przygotowania
15 minut
Składniki
Yummy Vegeburger Falafel
1 szt.
Warzywa w tempurze
150 g
Cieciorka pakowana próżniowo
150 g
Bułka barwiona węglem roślinnym
1 szt.
Jogurt naturalny
100 ml
Listki mięty
szczypta
Awokado
1/2 szt.
Rukola
50 g
Sos curry na bazie majonezu wege
70 ml
Sposób przygotowania:
Miętę kroimy drobno, dodajemy cieciorkę, zalewamy jogurtem naturalnym. Doprawiamy solą i pieprzem, odstawiamy na 10 do 20 minut.
We fryturze o temperaturze 180 st C smażymy vegeburgera i warzywa w tempurze. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu.
Bułkę przecinamy i grillujemy od wewnętrznej strony.
Składniki burgera składamy w odpowiedniej kolejności: bułka, sos, rukola, cieciorka w jogurcie, Yummy Vegeburger Falafel, plastry awokado, sos i przykrywamy całość bułką.
Sposób podania:
Burgera podajemy z chrupiącymi warzywami w tempurze.
Autorem receptury jest Szef Kuchni Ireneusz Koniuszek.
Technika kulinarna: burgery roślinne
Soczyste, pełne smaku, pożywne – zobacz, jak tworzyć roślinne burgery, aby stały się hitem w Twojej karcie!
Techniki kulinarne: burgery roślinne
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
PODOBNE RECEPTURY:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację