Salsefia Krojona MINUTE®
GAMA
Masa netto
2500 g
Liczba porcji w opakowaniu
25
Masa netto po odsączeniu zalewy
–
data przydatności
24 miesiące
opakowanie zbiorcze
4 szt.
Charakterystyka produktu
Jedyny taki produkt na polskim rynku! Jest bardzo delikatna – już obrana, pokrojona i ugotowana na parze. Salsefia może być używana do białych zup i kremów lub jako dodatek do dania głównego, serwowana, jak białe szparagi.
Składniki
Salsefia.
Alergeny
Może zawierać seler i produkty zawierające seler.
Sposób przygotowania
PIEC KONWEKCYJNY: w temp. 180°C piec 12 minut dla 2,5kg mrożonego produktu w GN.
W nieogrzanym piecu konwekcyjnym: w temp. 120°C piec 45 minut dla 2,5 kg zamrożonego produktu w odsłoniętym GN.
KUCHENKA MIKROFALOWA: podgrzać 10 minut na 500g zamrożonego produktu na przykrytym talerzu.
PIEC PAROWY: w temp. 100°C piec 5 minut dla 2,5kg mrożonego produktu w GN.
PATELNIA: smażyć 10 minut na 500g mrożonego produktu.
Obowiązkiem każdego użytkownika jest przestrzeganie zalecanego sposobu przygotowania w celu zagwarantowania jakości produktu.
Zastosowanie
Salsefia krojona Minute®, dzięki naturalnym kolorom, nienaruszonej teksturze i smakowi, gwarantuje prawdziwą przyjemność podniebienia. Doskonała do zup, zapiekanek warzywnych i sałatek oraz jako dodatek do dań głównych. Smakuje też wspaniale podana z masłem i z cebulką lub koperkiem.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna
46 kcal / 193 KJ
Tłuszcz
0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,1 g
Węglowodany
8,5 g
w tym cukry
0,7 g
Błonnik spożywczy
2,2 g
Białka
1,4 g
Sól
0,02 g
Miejsce przetworzenia
Francja
Przechowywanie przed otwarciem
W mroźni lub zamrażalniku (-18°C): kilka miesięcy przestrzegając DLUO podanej na opakowaniu.
Nie zamrażać ponownie produktu rozmrożonego.
Przechowywanie po otwarciu
W chłodni lub lodówce (od 0 do +3°C): 24 h.
Dieta i wykluczenia
Produkt odpowiedni dla: wegan, wegetarian, fleksitarian, osób na diecie bezglutenowej.
Kod ean sztuka
kod ean karton
3083680032445
3083681018622
CHCESZ ZAMÓWIĆ PRODUKTY BONDUELLE?
Skontaktuj się z nami