Bruschetta z warzywami grillowanymi i fetą
Liczba porcji
10
Czas przygotowania
15 minut
Składniki
Cukinia grillowana Service+
500 g
Grillowany duet czerwonej i żółtej papryki Service+
250 g
Chleb
10 kromek
Serek śmietankowy
500 g
Oliwa
do smaku
Ser feta
200 g
Sól
do smaku
Pieprz
do smaku
Sposób przygotowania:
Zamarynować oliwą, tymiankiem, solą i pieprzem nierozmrożone plastry grillowanej cukinii. Rozmrożony duet z papryk wymieszać z serkiem do smarowania i zmiksować na gładką masę, doprawić solą i pieprzem. Przygotować tosty, a następnie posmarować serkiem, posypać kawałkami sera feta. Kromki wstawić do pieca na 3 minuty (temp. 180°C).
Sposób podania:
Na gotowych bruschettach rozłożyć zamarynowane wcześniej kawałki cukinii.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
PODOBNE RECEPTURY:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację