Burrito z kurczakiem na kaszy orkisz z jęczmieniem
Liczba porcji
10 porcji
Czas przygotowania
20 minut
Składniki
Filet z kurczaka
10 kawałków (po 140 g)
Sól, pieprz
do smaku
Olej
20 ml
Orkisz i jęczmień z warzywami
1200 g
Kukurydza złocista pakowana próżniowo
400 g
Fasola czerwona
400 g
Ogórek zielony
2 sztuki
Awokado
2 sztuki
Nachosy
20 chipsów (wg uznania)
SALSA
(wg ponizszych składników)
Pomidory malinowe
8 sztuk
Szalotka
2 sztuki
Papryka chili
2 kawałki
Kolendra
wg uznania
Oliwa z oliwek
20 ml
Limonka (sok)
10 ml
Sól
do smaku
Pieprz świeżo mielony
do smaku
Cukier
do smaku
Sposób przygotowania:
Filet z piersi kurczaka przyprawić i usmażyć na patelni z dodatkiem oleju. Orkisz i jęczmień z warzywami przygotować wg sposobu podanego na opakowaniu. Ogórek i awokado pokroić w plastry. Produkty konserwowe wyjąć z puszki.
SALSA: Pomidory pokroić na kosteczkę. Szalotkę, chili i kolendrę posiekać i wymieszać z pomidorami. Dodać oliwę z oliwek, sok z limonki oraz sól, pieprz i cukier.
Sposób podania:
W pojemniku typu bowl umieścić kasze, kukurydzę, czerwoną fasolę, ogórek i awokado. Na wierzch ułożyć filet z kurczaka polany sosem salsa. Podawać wg uznania z nachosami.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
PODOBNE RECEPTURY:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację