Bowl z hummusem z buraków
Liczba porcji
1 porcja
Czas przygotowania
20 minut
Składniki
Mix kasz z cukinią grillowaną i oliwą z oliwek
120 g
Duet marchwi z pasternakiem
75 g
Brukselka Minute®
100 g
Czerwona fasola pakowana próżniowo
30 g
Kukurydza w ziarnach
30 g
Rukola
30 g
Mango
20 g
Cieciorka pakowana próżniowo
400 g
Buraczki w kostkach pakowane próżniowo
200 g
Tahini
80 g
Woda
180 ml
Sok z cytryny
1/2
Czosnek
2 ząbki
Oliwa z oliwek
20 ml
Przyprawa Ras el Hanout
wg uznania
Sól
szczypta
Rozmaryn świeży
szczypta
Czarny sezam
wg uznania
Sposób przygotowania:
Mix kasz, duet marchwi z pasternakiem oraz brukselkę przygotować wg sposobu podanego na opakowaniu i pozostawić do ostygnięcia.
Mango pokroić na plasterki. Fasolę i kukurydzę odsączyć z zalewy.
Przygotować hummus: zmiksować razem wszystkie składniki do momentu uzyskania jednolitej konsystencji (ciecierzyca, buraki, tahini, woda, sok z cytryny, czosnek, oliwa z oliwy, przyprawa Ras el Hanout, sól i rozmaryn). Czarny sezam pozostawić do ozdoby przed podaniem.
Sposób podania:
Do miski ułożyć po kolei mix kasz, duet marchwi i brukselkę oraz resztę przygotowanych składników. Hummus podawać w osobnym naczyniu.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
PODOBNE RECEPTURY:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację