Kruche sałaty ze Snackiem ze szpinakiem i serem provolone
Liczba porcji
1 porcja
Czas przygotowania
90 minut
Składniki
Snack ze szpinakiem, groszkiem i provolone
5 szt.
Brunoise duet cukinii
120 g
Marchewka tarta pakowana próżniowo
120 g
Woda
300 ml
Ocet winny
100 ml
Kardamon
4 szt.
Goździki
3 szt.
Ziele angielskie
3 szt.
Liść laurowy
2 szt.
Oliwa ziołowa
3 łyżki
Cukier trzcinowy
120 g
Miks sałat
150 g
Sposób przygotowania:
Przygotowujemy marynatę: karmelizujemy w garnku cukier trzcinowy, dodajemy ocet, wodę i zioła, redukujemy do połowy objętości, a następnie studzimy.
Warzywa Brunoise podgrzewamy przez 2 minuty do uzyskania temperatury 70°C wewnątrz produktu. Studzimy.
Warzywa Brunoise i tartą marchew zanurzamy w marynacie na 1 godzinę.
Snacki smażymy na patelni, we fryturze lub w piecu. Po usmażeniu odsączamy je z tłuszczu.
Sałaty mieszamy z oliwą ziołową.
Sposób podania:
Na talerz wykładamy mix sałat, odcedzone z marynaty chrupiące warzywa i Snacki.
Autorem receptury jest Szef Kuchni Ireneusz Koniuszek.
Technika kulinarna: marynowanie
Chcesz, by Twoje dania były smaczne i soczyste? Zobacz, jak tworzyć kreatywne marynaty w kuchni roślinnej!
Techniki kulinarne: marynowanie
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
PODOBNE RECEPTURY:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację