TATAR Z KASZY BULGUR
Liczba porcji
5 porcji
Czas przygotowania
30 minut
Składniki
Kasza bulgur
400 g
Edamame Service
30 g
Pestki granatu
50 g
Bakłażany grillowane Service+
100 g
Ogórek mini konserwowy
50 g
Burak piklowany
50 g
Cebula czerwona
30 g
Szczypiorek
1 mały pęczek
Przyprawa sumak
1 g
Harissa pasta
3 g
Olej cytrynowy
wg uznania
Sól
wg uznania
Sposób przygotowania:
Kaszę Bulgur i Bakłażana Grillowanego przygotować według sposobu podanego na opakowaniu. Pozostawić do ostudzenia. Edamame pozostawić do rozmrożenia.
Ogórki konserwowe, buraki piklowane oraz czerwoną cebulę pokroić w drobną kostkę.
Połączyć granat, ogórki, buraki, cebulę i kaszę. Dodać olej cytrynowy, sól,harissę i przyprawę sumak według uznania.
Sposób podania:
Połączone składniki udekorować szczypiorkiem oraz Edamame.
Autorem receptury jest Szef Kuchni Maciej Woźniak.
Szef Kuchni Maciej Woźniak
Dzięki kuchni roślinnej, moja restauracja jest teraz bardziej dostępna i zdrowsza!
Poznaj
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
PODOBNE RECEPTURY:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację