TATAR Z KASZY BULGUR

Składniki

Kasza bulgur

400 g

Edamame Service

30 g

Pestki granatu

50 g

Bakłażany grillowane Service+

100 g

Ogórek mini konserwowy

50 g

Burak piklowany

50 g

Cebula czerwona

30 g

Szczypiorek

1 mały pęczek

Przyprawa sumak

1 g

Harissa pasta

3 g

Olej cytrynowy

wg uznania

Sól

wg uznania

Liczba porcji

5 porcji

Czas przygotowania

30 minut

Składniki

Kasza bulgur

400 g

Edamame Service

30 g

Pestki granatu

50 g

Bakłażany grillowane Service+

100 g

Ogórek mini konserwowy

50 g

Burak piklowany

50 g

Cebula czerwona

30 g

Szczypiorek

1 mały pęczek

Przyprawa sumak

1 g

Harissa pasta

3 g

Olej cytrynowy

wg uznania

Sól

wg uznania

Sposób przygotowania:

Kaszę Bulgur i Bakłażana Grillowanego przygotować według sposobu podanego na opakowaniu. Pozostawić do ostudzenia. Edamame pozostawić do rozmrożenia.
Ogórki konserwowe, buraki piklowane oraz czerwoną cebulę pokroić w drobną kostkę.
Połączyć granat, ogórki, buraki, cebulę i kaszę. Dodać olej cytrynowy, sól,harissę i przyprawę sumak według uznania.

Sposób podania:

Połączone składniki udekorować szczypiorkiem oraz Edamame.

Autorem receptury jest Szef Kuchni Maciej Woźniak.

Szef Kuchni Maciej Woźniak

Dzięki kuchni roślinnej, moja restauracja jest teraz bardziej dostępna i zdrowsza!

Poznaj

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Kasza bulgur Service

EDAMAME SERVICE

Bakłażany grillowane Service+

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację