Grillowane krążki kukurydzy i szparagi z remuladą z buraka i kiełkami fasoli mung
Liczba porcji
1 porcja
Czas przygotowania
30 minut
Składniki
Kukurydza w kolbach
4 szt.
Buraczki tarte pakowane próżniowo
100 g
Szparagi zielone
4 szt.
Kiełki fasoli Mung
80 g
Oliwa
2 łyżki
Czosnek
1/2 szt.
Rozmaryn świeży
1 gałązka
Kapary
30 g
sok z grillowanej cytryny
1 łyżka
Majonez roślinny
80 ml
Sól, pieprz
do smaku
Sposób przygotowania:
Na gorącej patelni grillujemy rozmrożone krążki kukurydzy i zielone szparagi z dodatkiem oliwy. Dodajemy przepołowioną główkę czosnku i gałązki rozmarynu, doprawiamy solą i pieprzem.
Buraczki tarte mieszamy w misce z majonezem, kaparami i sokiem z grillowanej cytryny i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Sposób podania:
Na talerz wykładamy grillowane warzywa, remuladę z buraków, dekorujemy kiełkami fasoli mung, plastrami rzodkiewki.
Autorem receptury jest Szef Kuchni Ireneusz Koniuszek.
Technika kulinarna: grillowanie
Roślinne grillowanie? Pełne smaku! Sprawdź najnowszy kurs i stwórz wyjątkową ofertę grillową dla swoich klientów!
Techniki kulinarne: grillowanie
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
PODOBNE RECEPTURY:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację