Grillowany bakłażan z serem feta w oliwie czosnkowej

Składniki

Bakłażany grillowane Service+

400 g

Ser feta

280 g

Natka pietruszki

1 pęczek

Ocet winny

20 ml

Sól, pieprz

do smaku

Oliwa czosnkowa lub ziołowa

do smaku

Liczba porcji

10

Czas przygotowania

45 minut

Składniki

Bakłażany grillowane Service+

400 g

Ser feta

280 g

Natka pietruszki

1 pęczek

Ocet winny

20 ml

Sól, pieprz

do smaku

Oliwa czosnkowa lub ziołowa

do smaku

Sposób przygotowania:

Bakłażana rozmrozić, oprószyć solą i pieprzem oraz polać octem winnym. Ser feta pokroić w plastry i zrolować w bakłażana. To wszystko zalać oliwą i posypać natką pietruszki. 

Sposób podania:

Odstawić do następnego dnia i serwować z pieczywem.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Bakłażany grillowane Service+

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację