Makaron z soczewicy z sosem kurkowym i serem roślinnym
Liczba porcji
1 porcja
Czas przygotowania
20 minut
Składniki
Kurki w zalewie
150 g
Natka pietruszki
szczypta
Makaron z czerwonej soczewicy
200 g
Olej kokosowy
1 łyżka
Śmietanka sojowa 17%
100 ml
Ser roślinny
50 g
Trójniak
40 ml
Szalotka
1 szt.
Sól, pieprz
do smaku
Sposób przygotowania:
Na rozgrzaną patelnię wrzucamy olej kokosowy, następnie dodajemy szalotkę.
Dodajemy odcedzone kurki i podlewamy trójniakiem. Podpalamy alkohol i flambirujemy przez kilka sekund aż do całkowitego odparowania alkoholu.
Dodajemy roślinną śmietankę, sól, pieprz do smaku, natkę pietruszki i ugotowany makaron z soczewicy.
Sposób podania:
Danie przekładamy na talerz, dekorujemy roślinnym serem i świeżymi ziołami.
Autorem receptury jest Szef Kuchni Ireneusz Koniuszek.
Technika kulinarna: flambirowanie
Chcesz zaskoczyć swoich gości? Dodaj swoim daniom... ognia! Poznaj efektowną technikę flambirowania!
Zobacz
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
PODOBNE RECEPTURY:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację