Makaron z soczewicy z sosem kurkowym i serem roślinnym

Składniki

Kurki w zalewie

150 g

Natka pietruszki

szczypta

Makaron z czerwonej soczewicy

200 g

Olej kokosowy

1 łyżka

Śmietanka sojowa 17%

100 ml

Ser roślinny

50 g

Trójniak

40 ml

Szalotka

1 szt.

Sól, pieprz

do smaku

Liczba porcji

1 porcja

Czas przygotowania

20 minut

Składniki

Kurki w zalewie

150 g

Natka pietruszki

szczypta

Makaron z czerwonej soczewicy

200 g

Olej kokosowy

1 łyżka

Śmietanka sojowa 17%

100 ml

Ser roślinny

50 g

Trójniak

40 ml

Szalotka

1 szt.

Sól, pieprz

do smaku

Sposób przygotowania:

Na rozgrzaną patelnię wrzucamy olej kokosowy, następnie dodajemy szalotkę.
Dodajemy odcedzone kurki i podlewamy trójniakiem. Podpalamy alkohol i flambirujemy przez kilka sekund aż do całkowitego odparowania alkoholu.
Dodajemy roślinną śmietankę, sól, pieprz do smaku, natkę pietruszki i ugotowany makaron z soczewicy.

Sposób podania:

Danie przekładamy na talerz, dekorujemy roślinnym serem i świeżymi ziołami.

Autorem receptury jest Szef Kuchni Ireneusz Koniuszek.

Technika kulinarna: flambirowanie

Chcesz zaskoczyć swoich gości? Dodaj swoim daniom... ognia! Poznaj efektowną technikę flambirowania!

Zobacz

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Kurki w zalewie

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację