
Fettuccine z kurkami
Liczba porcji
10
Czas przygotowania
15 minut
Składniki
Kurki w zalewie
400 g
Makaron Fettuccine
1000 g
Primerba grzybowa
7 g
Boczek wędzony
200 g
Śmietana 15%
500 ml
Wino białe wytrawne
50 ml
Parmezan tarty
80 g
Olej
do smażenia
Cebula
40 g
Koperek świeży
1 pęczek
Pomidor koktajlowy
10 szt.
Sól
do smaku
Pieprz
do smaku
Sposób przygotowania:
Na oleju podsmażyć pokrojony boczek, cebulę i kurki. Wlać wino i zredukować. Dodać primerbę, wlać śmietankę, zagotować. Połączyć z ugotowanym makaronem i wymieszać.
Sposób podania:
Na koniec dodać posiekany koperek, przekrojone pomidory oraz parmezan. Doprawić do smaku.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
PODOBNE RECEPTURY:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację