
Młode boczniaki z patelni na brioszce
Liczba porcji
1 porcja
Czas przygotowania
20 minut
Składniki
Boczniaki mini
150 g
Brioszka
1 szt.
Sos sojowo-grzybowy
2 łyżki
Olej rzepakowy
2 łyżki
Śmietanka sojowa 17%
100 ml
Cebula dymka
1 szt.
Brandy
40 ml
Zioła
wg uznania, do dekoracji
Sposób przygotowania:
Brioszkę tostujemy z dwóch stron na patelni grillowej. Szalotkę kroimy drobno i podsmażamy na oleju. Dodajemy boczniaki mini, brandy i podpalamy alkohol korzystając z palnika kuchni gazowej lub palnika ręcznego. Flambirujemy przez kilka sekund do całkowitego odparowania alkoholu.
Dodajemy sos sojowo-grzybowy i śmietankę. Na końcu dodajemy dymkę i pieprz do smaku.
Sposób podania:
Układamy flambirowane boczniaki na brioszce, dekorujemy ziołami.
Autorem receptury jest Szef Kuchni Ireneusz Koniuszek.
Technika kulinarna: flambirowanie
Chcesz zaskoczyć swoich gości? Dodaj swoim daniom... ognia! Poznaj efektowną technikę flambirowania!
Zobacz
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
PODOBNE RECEPTURY:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację