Młode boczniaki z patelni na brioszce

Składniki

Boczniaki mini

150 g

Brioszka

1 szt.

Sos sojowo-grzybowy

2 łyżki

Olej rzepakowy

2 łyżki

Śmietanka sojowa 17%

100 ml

Cebula dymka

1 szt.

Brandy

40 ml

Zioła

wg uznania, do dekoracji

Liczba porcji

1 porcja

Czas przygotowania

20 minut

Składniki

Boczniaki mini

150 g

Brioszka

1 szt.

Sos sojowo-grzybowy

2 łyżki

Olej rzepakowy

2 łyżki

Śmietanka sojowa 17%

100 ml

Cebula dymka

1 szt.

Brandy

40 ml

Zioła

wg uznania, do dekoracji

Sposób przygotowania:

Brioszkę tostujemy z dwóch stron na patelni grillowej. Szalotkę kroimy drobno i podsmażamy na oleju. Dodajemy boczniaki mini, brandy i podpalamy alkohol korzystając z palnika kuchni gazowej lub palnika ręcznego. Flambirujemy przez kilka sekund do całkowitego odparowania alkoholu.
Dodajemy sos sojowo-grzybowy i śmietankę. Na końcu dodajemy dymkę i pieprz do smaku.

Sposób podania:

Układamy flambirowane boczniaki na brioszce, dekorujemy ziołami.

Autorem receptury jest Szef Kuchni Ireneusz Koniuszek.

Technika kulinarna: flambirowanie

Chcesz zaskoczyć swoich gości? Dodaj swoim daniom... ognia! Poznaj efektowną technikę flambirowania!

Zobacz

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Boczniaki mini

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację