SAŁATKA Z QUINOA I KALMARAMI

Składniki

Komosa ryżowa Service+ (Quinoa)

50 g

Brunoise duet marchewki

50 g

Kalmar

100 g

Świeża mięta

10 g

Dressing pomarańczowy

80 ml

Cebula czerwona

10 g

Orzechy nerkowca

10 g do dekoracji

Papryczka chili świeża

1 szt. do dekoracji

Chips z chleba

do dekoracji

Masło

do smażenia

Sól, pieprz

do smaku

Liczba porcji

1 porcja

Czas przygotowania

30 minut

Składniki

Komosa ryżowa Service+ (Quinoa)

50 g

Brunoise duet marchewki

50 g

Kalmar

100 g

Świeża mięta

10 g

Dressing pomarańczowy

80 ml

Cebula czerwona

10 g

Orzechy nerkowca

10 g do dekoracji

Papryczka chili świeża

1 szt. do dekoracji

Chips z chleba

do dekoracji

Masło

do smażenia

Sól, pieprz

do smaku

Sposób przygotowania:

Komosę Ryżową i Brunoise Duet Marchewki przygotować według sposobu podanego na opakowaniu. Połączyć składniki, dodając podsmażoną wcześniej cebulę i posiekaną miętę. Kalmara naciąć na wierzchu, usmażyć na maśle i doprawić.

Sposób podania:

Połączone składniki rozłożyć na talerzu, całość polać dressingiem, a na wierzchu ułożyć kalmara. Na koniec posypać orzechami z nerkowca i papryczką chili. Sałatkę można udekorować chipsem z pieczywa.

Autorem receptury jest Szef Kuchni Michał Góra.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację