SAŁATKA Z QUINOA I KALMARAMI
Liczba porcji
1 porcja
Czas przygotowania
30 minut
Składniki
Komosa ryżowa Service+ (Quinoa)
50 g
Brunoise duet marchewki
50 g
Kalmar
100 g
Świeża mięta
10 g
Dressing pomarańczowy
80 ml
Cebula czerwona
10 g
Orzechy nerkowca
10 g do dekoracji
Papryczka chili świeża
1 szt. do dekoracji
Chips z chleba
do dekoracji
Masło
do smażenia
Sól, pieprz
do smaku
Sposób przygotowania:
Komosę Ryżową i Brunoise Duet Marchewki przygotować według sposobu podanego na opakowaniu. Połączyć składniki, dodając podsmażoną wcześniej cebulę i posiekaną miętę. Kalmara naciąć na wierzchu, usmażyć na maśle i doprawić.
Sposób podania:
Połączone składniki rozłożyć na talerzu, całość polać dressingiem, a na wierzchu ułożyć kalmara. Na koniec posypać orzechami z nerkowca i papryczką chili. Sałatkę można udekorować chipsem z pieczywa.
Autorem receptury jest Szef Kuchni Michał Góra.
Szef Kuchni Michał Góra
Kuchnia roślinna w naszym menu generuje nowych klientów i więcej dobrych opinii.
Poznaj
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
PODOBNE RECEPTURY:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację