
Yummy Vegeburger Texas z konfiturą z czerwonej cebuli i sosem BBQ
Liczba porcji
1 porcja
Czas przygotowania
20 minut
Składniki
Yummy Vegeburger Texas
1 szt.
Buraczki czerwone w plastrach pakowane próżniowo
150 g
Marchewka tarta pakowana próżniowo
100 g
Czerwona cebula grillowana Service+
200 g
Bułka pełnoziarnista
1 szt.
Prażona cebula
50 g
Roszponka
50 g
Sos BBQ
70 ml
Sałata rzymska
1/2 szt.
Cebula dymka
50 g
Majonez roślinny
70 ml
Cukier trzcinowy
80 g
Białe wino
50 ml
Sposób przygotowania:
Z sałaty rzymskiej, dymki, marchewki tartej i majonezu przygotowujemy sałatkę coleslaw.
Grillowaną cebulę smażymy na wolnym ogniu z dodatkiem brązowego cukru i białego wina tak długo, aż uzyskamy konfiturę.
We fryturze o temperaturze 180 st C smażymy vegeburgera, po czym odsączamy z nadmiaru tłuszczu.
Bułkę przecinamy i grillujemy od wewnętrznej strony. Następnie składamy burgera w odpowiednie jkolejności: bułkę smarujemy sosem, dodajemy roszponkę i prażoną cebulkę, dodajemy vegeburgera, konfiturę z grillowanej cebuli i plastry buraka. Przykrywamy bułką posmarowaną porcją sosu.
Sposób podania:
Burgera podajemy z chrupiącą sałatką coleslaw.
Autorem receptury jest Szef Kuchni Ireneusz Koniuszek.
Technika kulinarna: burgery roślinne
Soczyste, pełne smaku, pożywne – zobacz, jak tworzyć roślinne burgery, aby stały się hitem w Twojej karcie!
Techniki kulinarne: burgery roślinne
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
PODOBNE RECEPTURY:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację