Zakaz plastikowych opakowań i sztućców
Parlament Europejski przyjął dyrektywę, która od 2021 roku zakazuje sprzedaży wyrobów jednorazowego użytku z tworzyw sztucznych, takich jak: talerze, sztućce, słomki i patyczki do uszu.
więcej
Parlament Europejski przyjął dyrektywę, która od 2021 roku zakazuje sprzedaży wyrobów jednorazowego użytku z tworzyw sztucznych, takich jak: talerze, sztućce, słomki i patyczki do uszu.
więcej
Kusi Cię wizja własnego sklepu z punktem gastronomicznym? To ciekawe i popularne rozwiązanie na rynku. Dowiedz się, jakie wymogi musisz spełnić!
więcej
Jesteś na etapie otwierania restauracji? A może inspektorzy Sanepidu żądają przedstawienia dokumentacji dotyczącej zabezpieczenia Twojego lokalu przed szkodnikami? Nie wiesz jak to zrobić? Podpowiadamy!
więcej
Wiele firm na rynku specjalizuje się w usługach cateringowych skierowanych do żłobków, przedszkoli i szkół. Na co zwrócić szczególną uwagę wybierając tę grupę odbiorców? Podpowiadamy, co warto wiedzieć o realizowaniu zleceń dla placówek oświatowych.
więcej
eśli sprzedajesz “luzem” w swoim lokalu np. ciasta, kanapki na wynos, a może jesteś producentem wyrobów garmażeryjnych, czy wyrobów cukierniczych - przeczytaj, a dowiesz się jak prawidłowo oznaczać żywność pakowaną i nieopakowaną.
więcej
Naucz się zapobiegać marnowaniu żywności wprowadzając odpowiednią politykę zarządzania odpadami (waste management).
więcej
Jak rynek pracownika wpływa na jego motywację do pracy? Chcesz mieć pewność, że w Twoim zespole pracują najlepsi? Naucz się, jak stworzyć system motywacyjny i obserwuj pozytywne zmiany w zespole!
więcej
Masz już wymarzone miejsce na rozpoczęcie działalności gastronomicznej? Dowiedz się, czy w Twoim lokalu projekt technologiczny to obowiązek, czy może niepotrzebny wydatek. Pytania i odpowiedzi.
więcej
Prowadzisz własny biznes gastronomiczny? Bądź przygotowany, gdy do Twoich drzwi zapuka Inspekcja Handlowa. Dowiedz się, jak przejść przez kontrolę bez stresu!
więcej
Myślisz o zwiększeniu obrotów w Twoim lokalu? Zastanów się nad cateringiem.
więcej
Kontrola Sanepidu wywołuje mnóstwo emocji zarówno u właściciela lokalu, jak i pracownika kuchni. Stres, który zwykle towarzyszy tej sytuacji, nikomu nie pomaga.
więcej
Do drzwi puka Sanepid? Bez obaw! Zobacz, jak bezproblemowo przejść rutynową kontrolę i uniknąć najczęściej popełnianych błędów.
więcej
Zastanawiasz się nad rozpoczęciem działalności food truckowej? A może food truck to Twój pomysł na kolejny lokal - tym razem mobilny?
więcej
Jak sprawić, aby wizyta w restauracji była niezapomnianym doświadczeniem?
więcej
Zainspiruj się do tworzenia smakowitych dzieł sztuki z produktów roślinnych - to całkiem proste!
więcej
Przed nami ostatni moment na dopracowanie oferty – spraw, aby Twoi goście przywitali Nowy Rok w szampańskich nastrojach!
więcej
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację