Makaron udon z marynowanymi warzywami
Liczba porcji
1 porcja
Czas przygotowania
90 minut
Składniki
Dynia w kostkach
100 g
Pasternak Krojony
100 g
Groszek cukrowy młody mrożony "Snow Peas"
80 g
Oliwa z oliwek
70 ml
Biały sezam
szczypta
Zioła prowansalskie
szczypta
Sos sojowy
50 ml
Musztarda dijon
1 łyżka
Ocet balsamiczny
1 łyżka
Orzeszki piniowe
30 g
Makaron udon
150 g
Kolendra świeża
szczypta
Świeże zioła
wg uznania
Miód
2 łyżki
Sposób przygotowania:
Przygotowujemy marynatę z musztardy Dijon i miodu. Mieszamy. Dodajemy sos sojowy, oliwę z oliwek i zioła prowansalskie. Zanurzamy pasternak, dynię i groszek cukrowy w marynacie. Orzechy piniowe tostujemy.
Po godzinie odcedzamy warzywa z marynaty i smażymy na gorącej patelni.
Dodajemy makaron udon, posiekaną kolendrę i sezam.
Sposób podania:
Wykładamy warzywa z makaronem na talerz, posypujemy tostowanymi orzeszkami piniowymi, dekorujemy świeżymi ziołami.
Autorem receptury jest Szef Kuchni Ireneusz Koniuszek.
Technika kulinarna: marynowanie
Chcesz, by Twoje dania były smaczne i soczyste? Zobacz, jak tworzyć kreatywne marynaty w kuchni roślinnej!
Techniki kulinarne: marynowanie
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
PODOBNE RECEPTURY:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację