Makaron udon z marynowanymi warzywami

Składniki

Dynia w kostkach

100 g

Pasternak Krojony

100 g

Groszek cukrowy młody mrożony "Snow Peas"

80 g

Oliwa z oliwek

70 ml

Biały sezam

szczypta

Zioła prowansalskie

szczypta

Sos sojowy

50 ml

Musztarda dijon

1 łyżka

Ocet balsamiczny

1 łyżka

Orzeszki piniowe

30 g

Makaron udon

150 g

Kolendra świeża

szczypta

Świeże zioła

wg uznania

Miód

2 łyżki

Liczba porcji

1 porcja

Czas przygotowania

90 minut

Składniki

Dynia w kostkach

100 g

Pasternak Krojony

100 g

Groszek cukrowy młody mrożony "Snow Peas"

80 g

Oliwa z oliwek

70 ml

Biały sezam

szczypta

Zioła prowansalskie

szczypta

Sos sojowy

50 ml

Musztarda dijon

1 łyżka

Ocet balsamiczny

1 łyżka

Orzeszki piniowe

30 g

Makaron udon

150 g

Kolendra świeża

szczypta

Świeże zioła

wg uznania

Miód

2 łyżki

Sposób przygotowania:

Przygotowujemy marynatę z musztardy Dijon i miodu. Mieszamy. Dodajemy sos sojowy, oliwę z oliwek i zioła prowansalskie. Zanurzamy pasternak, dynię i groszek cukrowy w marynacie. Orzechy piniowe tostujemy.
Po godzinie odcedzamy warzywa z marynaty i smażymy na gorącej patelni.
Dodajemy makaron udon, posiekaną kolendrę i sezam.

Sposób podania:

Wykładamy warzywa z makaronem na talerz, posypujemy tostowanymi orzeszkami piniowymi, dekorujemy świeżymi ziołami.

Autorem receptury jest Szef Kuchni Ireneusz Koniuszek.

Technika kulinarna: marynowanie

Chcesz, by Twoje dania były smaczne i soczyste? Zobacz, jak tworzyć kreatywne marynaty w kuchni roślinnej!

Techniki kulinarne: marynowanie

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

GROSZEK CUKROWY MŁODY "SNOW PEAS"

Dynia w kostkach

Pasternak krojony

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację