
Snack z ryżem, warzywami i cheddarem z puree z selera, sosem z Brunoise z brokuła i chipsem z kalafiora
Liczba porcji
1 porcja
Czas przygotowania
20 minut
Składniki
Snack z ryżem, warzywami i cheddarem
4 szt.
Puree z selera 100% warzyw
3 szt.
Kalafior Minute®
4 różyczki
Brunoise brokuły
100 g
Świeży szczypiorek
szczypta
Czosnek
1 ząbek
Olej rzepakowy
3 łyżki
Śmietana 30%
100 ml
Masło
50 g
Wino białe
70 ml
Tymianek
szczypta
Sól, pieprz
do smaku
Sposób przygotowania:
Na patelni na oleju z dodatkiem tymianku i czosnku smażymy Snacki z ryżem, warzywami i cheddarem. Zdejmujemy Snacki, odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Deglasujemy patelnię białym winem. Potrząsamy patelnią lub mieszamy, aby wydobyć smak i aromat pozostałych na patelni ziół i czosnku.
Dodajemy Brunoise z brokuła, śmietankę i łyżkę masła. Na końcu dodajemy szczypiorek.
Tak powstaje aromatyczny sos.
Na drugiej patelni podsmażamy kalafiora pokrojonego w plastry.
W rondelku podgrzewamy puree z selera. Doprawiamy solą i pieprzem.
Sposób podania:
Na talerz przekładamy puree z selera, na puree układamy snacki i chipsy z kalafiora.
Całość doprawiamy sosem z brunoise na bazie déglaçage.
Autorem receptury jest Szef Kuchni Ireneusz Koniuszek.
Technika kulinarna: deglasowanie
Jak wydobyć z produktów najgłębsze nuty smakowe? Sięgnij po prostą, ale efektywną technikę kulinarną – deglasowanie!
Techniki kulinarne: deglasowanie
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
PODOBNE RECEPTURY:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację